KESK Press Statement On Violations Of Trade Union And Labour Rights In 2016

0
77

Karanlık bir tünel geçiriyoruz ve geçiriyoruz. Bununla birlikte, bu tünelin sonunda bizim için daha parlak bir gelecek ve ışık olduğu inancımızı ve inancımızı asla bırakmıyoruz. Umudumuz, öncülüğümüzün eşitlik, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kararlı bir şekilde ve çağlara dayanmaktadır.

Son yıllarda, bu ihlallere dikkat çekmek için sendika ihlalleri ve işçi hakları ve özgürlükleri hakkında iki yılda bir rapor hazırlamaya başladık. Bütün bu raporlar arşivimizde var. Bu önceki raporlarda ve bugünkü raporda, çoğu kamu tarafından bilinmeyen gerçeklerde, sendikal hakların şiddetli bir durumunun olduğu açıktır.

15 Temmuz 2016’da başarısız darbe girişiminden sonra ortaya çıkan işçi hakları ihlalleri, 12 Eylül 1980 darbesinden pek çok kategoride daha kötü durumda.

Bugün, 2016’da genel olarak ihlallerle ilgili rakamlar sunacağız. Bütüncül bir yaklaşımla şekilleri analiz edebilmek için, sırasıyla 1 Ocak-7 Mayıs 2016 ve 7 Mayıs-31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan önceki iki raporumuzu sunuyoruz.

Basın bildirisinin kalanını okumak ve raporun tamamını ve bilançolarını indirmek için lütfen aşağıdaki bağlantıları kullanın:

2017_02_01_press_release.edited KESK_dismissals

VIOLATIONS_OF_TRADE_UNION_RIGHTS_1_JANUARY-7_MAY_2016

VIOLATIONS_OF_TRADE_UNION_RIGHTS_7_May_31_December_2016

ANNEX_1_Suspended_members_table04.01.2017 ANNEX_2_Dismissed_members_table_31.12.2016  2016_violation_of_trade_union_rights_  ANNEX_3_dismissed_members_updated_table